Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Események » Magyar néptánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Magyar néptánc
Események
Ami szívedet nyomja a Nemzeti Táncszínházban
2012-02-05 21:22
 

2012. február 9-én kamaszoknak szóló előadást mutat be a Duna Táncműhely a Nemzeti Táncszínházban. Az Ami a szívedet nyomja a tánc nyelvén beszél a tizenéveseket foglalkoztató témákról, problémákról...

A jövő héten a várban debütáló Ami a szívedet nyomja az azonos címen megjelent, kortárs svéd gyermekverseket tartalmazó antológia alapján született. Az egyes táncképek ugyanazokat a témákat dolgozzák fel, mint a kötetben található versek: barátság, szerelem, álmok, félelmek valamint a felnőtt-gyerek kapcsolatok. A Duna Táncműhely ezeket a témákat egy előadásba fűzve, a kortárs néptánc eszközeivel "beszéli át".

Az Ami a szívedet nyomja hiánypótló produkció: kevés olyan táncelőadás van, amely a kamasz közönséget célozza meg vagy a kamaszok világával foglalkozik. Ezért is érezte fontosnak e darab elkészültét a Duna Táncműhely és a Nemzeti Táncszínház.

- Noha van egy kamasz fiam, mégis szükségem volt inspirációra a darab elkészítéséhez. Bármennyire is próbálok a fiam fejébe belelátni nem sikerül, ezért a kamaszok világa igen távoli számomra. A könyv azonban tökéletes "útmutatást", ötletet adott az előadáshoz, a versek által nekem is sikerült jobban megérteni a tinik világát. Így hitelesebben be tudjuk mutatni azokat a dolgokat, amelyek foglalkoztatják őket, az érzelmeiket, azokat az érzelmi változásokat, amelyeken ebben a korban keresztül mennek - nyilatkozta az új előadás kapcsán Juhász Zsolt, a Duna Táncműhely művészeti vezetője.

Az előadás, amellett, hogy szórakoztató formában dolgozza fel a korosztály problémáit bevezetés a kortárs táncszínház világába.

Az előadás időpontja: 2012. február 9. 15 óra

Az előadás helyszíne: Nemzeti Táncszínház - Színházterem
 
Forrás: Nemzeti Táncszínház
Képek forrása: Végh Tamás
További információk: Nemzeti Táncszínház

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com