Nyomtatás

 
  Disco- és Show tánc  
  Egyéb  
 
Angyalokkal és démonokkal táncol a Botafogo
2012-02-23 15:41

Nyomtatóbarát verzió


Angyalokkal és démonokkal táncol a Botafogo Táncegyüttes az új darabjában...

Vajon tényleg meg van írva az ember sorsa? A gonoszok vagy a jók győznek végül? - ezeket a kérdéseket is feszegeti a 2012. március 14-én debütáló új darabjában a showtánc-világbajnok Botafogo Táncegyüttes. A Mester és Zuriel című előadás premierje a Nemzeti Táncszínházban lesz.

Szórakoztató formában vet fel napjainkat érintő, drámai kérdéseket új előadásával Dalotti Tibor koreográfus és a Botafogo Táncegyüttes. A Mester és Zuriellel a társulat célja nem csupán az, hogy táncukkal egy feledhetetlen estet szerezzenek a nézőknek, hanem az is, hogy olyan témákat vessenek fel, amelyeken mindenkinek érdemes elgondolkodnia.
- A darab alapötlete egyik régi táncosunktól Somfai Ákostól származik. A témája olyan kérdéseket feszegetett, amelyek az életem korábbi történéseivel hasonlóságot mutattak - ezt egyébként Ákos nem tudta -, így nagyon megragadott. Húsz évvel ezelőtt volt egy súlyos balesetem, aminek következtében teljesen más lett az életem. A halálközeli élmények megváltoztatják az embert. Kis híja volt annak, hogy most nem kerekes székben koreografálom a darabot. Ezek az élmények bepillantást nyújtottak a transzcendens világba, a földi események fölött létezőkbe, az isteni szeretet és a sátáni gyűlölet közötti küzdelem kézzel tapintható valóságába - árulta el a produkció kapcsán Dalotti Tibor, a Botafogo Tánegyüttes vezetője.

Az előadás zenéjét két irányvonal uralja: Karl Jenkins zeneszerző munkássága, illetve a Pink Martini zenéje. A kedvelt dallamokhoz idomulva a történet mondanivalóját Dalotti Tibor a Botafogo könnyed, táncos formanyelvén fogalmazta meg, hogy mindenki számára egyszerre legyen befogadható a gondolatvilág és élvezhető a mű.
 
Forrás: Nemzeti Táncszínház
További információk: Nemzeti Táncszínház© 2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu