Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Események » Disco- és Show tánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Disco- és Show tánc
Események
Táncpaletta 2010 - XX. Magyar Sztárgála az Operában
2010-11-19 20:32
 

2010. november 22-én már huszadik alkalommal rendezi meg a Táncművészet folyóirat a Magyar Állami Operaházban a Táncpalettát...

Az est szlogenje: "200 táncos együtt! Egyszer egy évben! Egyetlen estén!"

Időpont: 2010. november 22. 18.30

Helyszín: Magyar Állami Operaház - Budapest, Andrássy u. 22.

A Táncművészet kiadója és főszerkesztője évente egyszer meghívja táncművészetünk kiválóságait a Magyar Állami Operaházba, hogy a színpadi táncművészet szinte minden ágazata az ország első színházának patinás falai között is bemutatkozhasson a közönségnek. A Magyar Sztárgála programja táncéletünk professzionális művészeit és társulatait évről évre szinte az összes ágazatban felvonultatja.

A Táncpaletta 2010 díszvendége Mádl Dalma, a korábbi köztársasági elnök Mádl Ferenc felesége, fővédnöke dr. Schmittné Makray Katalin, a hivatalban lévő köztársasági elnök dr. Schmitt Pál felesége.

A Táncpaletta 2010 ezúttal is háromrészes lesz. A három rész a táncművészet 3 fő pillérét, a színpadi néptáncot, a balettet és a könnyű műfaj legnépszerűbb és legdivatosabb táncait reprezentálja.

- 1. rész: magyar, nemzetiségi és külföldi néptánc
- 2. rész: klasszikus, modern és kortárs balett
- 3. rész: formációs tánc, versenytánc, színpadi tánc, argentin tangó, show-tánc.

A gálán ismét mintegy 250 táncos lép majd az Operaház színpadára. Köztük számos olyan ifjú művész is fellép, aki az első gála idején még meg sem született! A jubileumi programban néhány együttes és szólista legújabb műsorának egy-egy részletét mutatja be. Például a Magyar Állami Népi Együttes az Álomidőből, a Honvéd Táncegyüttes A Tenkes kapitányából, a Győri Balett a Queen-ből hoz el egy-egy jellegzetes részletet. Mások, mint például a paksi Tűzvirág Táncegyüttes, Tunyogi Henriette nemzetközi művész vagy a miskolci Ködmön Formációs Táncegyüttes egyenesen premierrel is készül a gálára. Ugyanakkor a gálaműsor az elmúlt 20 évnek is tükre lesz, ezért újra láthatók majd az elmúlt évek vastapsos sikerei is. Köztük a Kalotaszegi táncok – a Csillagszeműek előadásában, vagy Markó Iván - Maurice Ravel: Bolero című kompozíciója - a modern balett jegyében - a Magyar Fesztivál Balett tolmácsolásában. És természetesen nem maradhat ki a sorból a társastánc és a versenytánc sem. A gála harmadik részében színpadra lép a többszörös magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina is.

Kaán Zsuzsa tánckritikus, tánctörténész, a negyvenegyedik évébe lépett Táncművészet című szaklap főszerkesztője elmondta, az elmúlt két évtizedben sok harcot megvívtak, hogy ide eljussanak. Nagyon sokan akarták, hogy ez a lap ne legyen, s hogy ne "ilyen" legyen. Mindennél fontosabb azonban a táncos és a koreográfus, mert ők teremtik a táncművészetet. És fontos, hogy a tánckritikusok, a kulturális újságírók, sőt, gyakran a tollat ragadó művészek és a fotósok segítségével a mindenkori közönséggel megszerettetni Terpszikhoré művészetét, miközben a magas technikai-előadói minőség igényét nem adjuk alább. Az elmúlt 20 évben a Táncművészet 110 borítóján csak magyar táncos szerepelt. Több mint 5 ezer oldalon csak táncról szóló híradást, tudósítást, kritikát, interjút, portrét, riportot, köszöntőt vagy nekrológot kapott az olvasó igényes stílusban, gondosan megfogalmazva, szabatos magyarsággal.
 
Forrás: Kálmán Tamás
További információk: Táncművészet

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com