Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Táncversenyek » Ír tánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Ír tánc
Táncversenyek
Budapest Feis 2011 - Nemzetközi Ír Táncbajnokság
2010-12-06 22:48
 

2011. január 29-én és 30-án második alkalommal rendezik meg a a Budapest Feis nemzetközi ír táncbajnokságot...

A szervezők közel 300 versenyzőt várnak a kontinens 30 ír tánciskolájából a budapesti Lőrinci sportcsarnokba az idén nagy sikerrel debütáló rendezvényre.

Írországban, Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Kanadában vagy Ausztráliában az ír tánchoz kapcsolódó rendszeres versenyzés hétköznapi dolognak számít, az európai kontinensen azonban csak 2003-ban rendezték meg az első hivatalos nemzetközi feis-t, vagyis táncversenyt. A helyi ír tánciskolák által szervezett versenyeken és az évente megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon a magyar táncosok sikert sikerre halmoztak, az első magyar bajnokság megszervezése azonban 2010 januárjáig váratott magára. A versenyt sikerrel megrendező Blackbird Tánciskola 2011-ben ismét megszervezi a nemzetközi bajnokságot, amely a dublini székhelyű Irish Dancing Commission regisztrált versenye.

A bajnokság két napján megközelítőleg 220 versenyszámra kerül sor. Az ír tánc bajnokságok a táncok jellegéből adódóan sok rövid versenyszámból állnak, melyeken a táncosok egyedül vagy kisebb csoportokban versenyeznek, tánctechnikai tudásuktól függően különböző szinteken, és különböző korcsoportokban. Egy-egy versenyző több kategóriában is nevezhet, így egy táncos akár 10-15 különböző egyéni koreográfiával vagy csoportos versenyszámban is indulhat ugyanazon a bajnokságon.

A leglátványosabb műsorszámot, a budapesti Open bajnoki címért folyó küzdelmet majd 2011. január 29-én, szombaton 16 órától tekinthetik meg a látogatók. Az élő ír népzenére előadott versenyszámokat professzionális ír versenybírók - Mary McElroy, Jackie O'Leary-Fanning és Máire Treacy-Dixon - pontozzák, a zenét Sean O'Brien fogja biztosítani.

A bajnokságot megnyitó látványos Táncgála 2011. január 28-án pénteken este 20 órakor kezdődik a Rózsa Művelődési Házban. A két felvonásos műsorban láthatók és hallhatók lesznek a Blackird Tánciskola fellépői, a Coincidance kortárs ír tánc társulat, valamint a hagyományos ír népzenét játszó Éirí együttes és meghívott vendégművészek.
A táncversenyre és a táncgálára elővételben már kaphatók jegyek a Blackbird Tánciskolában.

További információk: A Budapest Feis honlapján.
A versenyt a Blackbird Dance Tánciskola szervezi.
 
Forrás: Blackbird Dance
További információk: Budapest Feis

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com