Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Tánctáborok » Versenytánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Versenytánc
Tánctáborok
2005-ös New York Tábori összefoglaló
2005-08-22 10:11
 

Mint ahogy az lenni szokott, hétfő délelőtt megérkezett a kis csapat Keszthelyre, ahol miután mindenki elfoglalta a szobáját (némi harcok után) kezdetét vette az egész héten át tartó oktatás. Hogy másnap reggel meg tudjuk kezdeni a szabadtéri stretchinget, néhány hős egy kis szabadtéri füvezéssel indított, összegereblyézték a focipályát. Az első este Ismerkedési Estet tartottunk, Faluvégi dr. merenguefiguráival súlyosbítva, majd Kicsi Gábor húzta a talpalávalót, éjféligKeddi program volt a vizibicikli verseny, a technika ördöge próbára tette a csapatok türelmét, de végül sikerült eredményt hirdetni. Este jöttek a csapatjátékok, ahol a fiúk bebizonyították, hogy tudnak még szerelmet vallani, ki a Robi sípjának ("...Ezüstös csillogásod, gömbölyded formáid, bársonyos pántlikád már első látásra beléd bolondított. Mikor meghallom trillázó hangod repes a szívem. Éjszaka közepén a nyakamba akasztanálak, az ajkaim közé vennélek és csak fújnálak-fújnálak..."), ki egy tangának, volt ott minden! Utána a lányok tettek ki magukért, mikor a fiúkat bekenték testápolóval! A Kovi Video szoftpornó szekciója azóta is kilincsel a képekért. Idén is volt Robi kedvenc játéka, aminek a szabálya, hogy: "csak szívni lehet, a kezedet nem használhatod, és higgyétek el, a Robi mindezt tapasztalatból tudja, már csinálta!" című csókos játék.

Szerdán megizzasztottuk a csapatokat . Délután kosárbajnokságon futkározhattak a labda után. A meccseket Czinege Noooorbi vezette - miközben pecsenyére sült a tűző napon. Az este egy könnyed vérfürdővel indult (amiről sem az Aktív, sem a Blikk nem tudósított), a hangulatról ugyanis kezdetben focistáink mellett kb 3794 ádáz és vérszomjas szúnyog gondoskodott. A sípot Faluvégi András dr. szólította magához a mérkőzés idejére. Az este fénypontját a Pom-Pom lányok jelentették, akik olyan show műsort adtak elő, hogy még a profikat is megszégyenítenék vele: csak úgy röpködtek a spárgák. Persze az este hangulatához nagyban hozzájárult, hogy a Feketék csapatkapitánya Lucza Endre briliáns módon kommentálta végig a meccset, ahol a Fehérek voltak ugyan fölényben, ám mindannyian megtudhattuk Endrétől, hogy a Feketék többször is a "sírból hozták vissza a meccset, miközben NAGY volt A PRÉS, NAGY volt A PRÉS!!!!" Mondhatom remek volt! KicsiG, úgyis mint ügyeletes lemezlovász, remek aláfestő zenékkel fokozta a hangulatot a sportesemények alatt, a kosarazást igazi gettóslágerekkel, a focit rockyklasszikusokkal tette feledhetetlenné.


Csütörtökön a főszerep a kultúráé volt, így megcsodálhattuk a Festetics Kastélyt. A nap fénypontja azonban még is csak az volt, mikor Rita egy kecses mozdulattal leakasztotta Robi nyakáról a sípot, amiért 2000 ponttal jutalmaztuk. Szép munka volt!!! Egy nem teljesen jelentéktelen kisebbség, akik már ismérték Festeticsék lakáskultúráról vallott nézeteit, inkább a parton próbált volna lazítani, ám amikor a Salsa Diabolicások megjelentek egy kis portipró merengueoktatásra a háromórai kánikulában, meglepetésszerűen elözönlötték a helyszínt. A döbbent helybéliek és néhány szerencsés turista azóta is emlegeti a "bikini-kavalkádot".

A csütörtöki kultúrsokkot az esti mozibüntetés tette teljessé, ahol előbb FIS néhány vizuális terrorja villant meg a nemlétező vásznon, majd a Burn the Floor című film késztette véleményalkotásra az egybegyűlteket.Pénteken már mindenki készülődött az esti táncversenyre, ahol ízelítőt kaptunk a "nagyoktól" is! Alexisék a gyakorlatban mutatták meg, mi is az a tűz és tempó, amit oly kitartóan próbáltak elsajátíttatni velünk az órákon és a stetchingedzéseken. És persze a teljesen kezdők sem vallottak szégyent, amikor egy nem egyszerű formációban demonstrálták az Ibolyáéktól tanultakat.Szombaton a parton tartottunk egy közös fotózást, majd este már Balásy Ádám óráján gyakorolhattuk a Shim-Sham lépéseket! Így a Latin Koktélban ha Shim-Sham van, mindenkinek ott a helye!

Aztán eljött a búcsúeste. A vacsoránál még Norah Jones és a Café del Mar nyugtatta az idegeket, de aztán KicsiG belelendült és Disney slágerekkel kezdte borzolni a kedélyeket. Ezután a csapatok előadták saját dalaikat, illetve eredményt hirdettünk. Majd következett az árverés, ahol többek között a csapatkapitányok gyöngyének, Endrének tangás bemutatójában gyönyörködhettek a lányok. Néha húztunk egy-egy tombolát, ahol ha nem jelentkezett valaki a nyereményért Anna csak ennyit mondott: "Semmi baj, húzok még egyet...most az enyém lesz az!" És végül de utolsósorban jött a záróbuli, amikor KicsiG és FIS igazi tomboló táncvihart celebrált, ahol Cybergyerek jól megfért Zorbával és Hernádi Judittal. Hogy az elszabadult merenguékről már ne is beszéljünk.

Mondhatom összességében remek kis tábor volt, sajnálhatja aki lemaradt! De mint tudjuk: "Semmi baj..." majd jövőre!


 


Gereblyézés után édes a pihenés

A pom-pom lányok

Shim Sham Ádámékkal

Alexis és Anna no meg a kis csapat...
 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com