Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Bulvár » Magyar néptánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Magyar néptánc
Bulvár
Angyal András átvette diplomáját
2007-09-26 17:41
 

A Szombat esti láz első és második szériájában is remekelő tíztáncos Angyal András a héten átvette modern társastánc tanári diplomáját a Magyar Táncművészeti Főiskolán.

A hivatalosan négy éves képzést ugyan Andrásnak hét év alatt sikerült maga mögött tudnia, de a három év hosszabbítás oka sem a tétlenség volt. Két évig külföldön képezte magát, ahol főként versenyre készült, illetve a Szombat esti láz két sorozatának előkészületei és forgatásai is akadályozták, hogy kiléphessen az iskolapadból. A záró okiratot ráadásul a Szombat esti láz szakmai zsűrijének kíméletlen tagja, Zsámboki Marcell, az intézet igazgatója adta át. András immár papíron is hivatásos táncos, a versenyzést azonban még mindig amatőrként szeretné folytatni, ha hosszas keresgélés után végre sikerül újra megfelelő partnert találnia. Addig is rendszeresen fellép televíziós partnerével, Farkasházi Rékával, és a gyakorlást sem hanyagolja.

A Táncművészeti diplomaosztó-évnyitója színpadi berkekben mozgó emberektől szokatlanul teatralitást nélkülőzőre sikerült. Se látványos talárok, se nagy múltú tradícionális szertartások, és úgy fest, hogy a táncműsor is megmarad a vizsgaelőadások tisztje. Az intézmény színháztermében álló színpadon most csupán beszédek, és tanulói eskük hangzottak el. Egyedül a lámpalázasan színpadra álló harmadévesek népdal csokra próbálta oldani a feszélyezett légkörű iskolai hangulatot.


Az évnyitóval egybekötött diplomaosztó ünnepségen mintegy ötven új hallgató tett esküt. A következő néhány évben ők hallgatják majd a táncos mesterség rejtelmeiről szóló elméleti és gyakorlati előadásokat. Megnyitó beszédében az igazgató, Zsámboki Marcell kitért rá, hogy a Táncművészeti nyitni próbál az ország több régiója felé, hogy a tánc iránt elkötelezettek lakóhelyükhöz minél közelebb szerezhessék meg a karrierjük szempontjából szükséges végzettséget, és természetesen az eskük szövegében is komoly hangsúlyt kapott a tánc népszerűsítése. 
Forrás: Völgyi Attila - tanckepek.hu 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com