Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Egyéb » Népek táncai Nyomtatóbarát verzió  
 
Népek táncai
Egyéb
Fantasztikus táncshow a Gengszterek éjszakáján
2011-07-20 22:36
 

2011. augusztus 7-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpad egy chicagói börtönné alakul át, ahol három gengszter ül egy cellában...

Mészáros Árpád Zsolt idén egy különleges koncertre invitálja a rajongóit, Vastag Csabával és Hujber Ferenccel lép fel a Gengszterek éjszakáján. Fantasztikus zenés-táncos produkciót láthat a közönség: a különleges show-ról Tihanyi Andrea, a Blackbird Tánciskola vezetője és táncosai gondoskodnak.

"A show énekeseit korábban nem ismertem személyesen, a koncertet szervező produkciós iroda kért fel az előadás hátterének, látványának, táncainak koreografálására. A Nemzetközi Ír Tánc Szövetség regisztrált tagiskolája, a Blackbird School of Irish Dance vezetője vagyok, versenyfelkészítő tanár, koreográfus, a modern és jazz elemeket ír tánccal ötvöző Blackbird Dance Theatre művészeti vezetője” – mesélte Tihanyi Andrea.

Több számban is monumentális tánckar fog mozogni az énekesek mögött. A táncok és táncstílusok természetesen a zenék stílusát követik és emelik ki, a számok hangulatát és belső tartalmát erősítik fel. A műsor összesen 21 számot tartalmaz, ebből 16 mögött lesz táncos háttér. Mindhárom énekes nagyon komolyan foglalkozik a tánccal is, a siker érdekében közös táncpróbákon is részt kell venniük.

A táncok többségét - tizenegyet - Tihanyi Andrea (jazztánc, freestyle ír sztepp, showtánc) és Pálvölgyi Szilárd "Rico" (hip-hop, break) koreografálták és tanították be. Olyan vendégtáncosok is fellépnek a műsorban, mint a világbajnok amerikai sztepptáncos, Pirovits Árpád, aki szólóban is szteppel majd, nem mindennapi élményt ígérve. És meg kell említeni a boogie-woogie szekciót Pósz Dorka és Gyarmathy Miklós vezetésével.
 
Forrás: JT PRESS

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com