Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Események » Salsa-Mambo Nyomtatóbarát verzió  
 
Salsa-Mambo
Események
Megkezdődött a II. Világtáncfesztivál Budapesten
2011-09-23 21:46
 

Megkezdődött a II. Világtáncfesztivál, amelyen több száz táncos versenyez a budapesti Körcsarnokban...

Megkezdődött az idei év egyik legrangosabb, nemzetközi szintű hazai táncrendezvénye, a Világtáncfesztivál. A nemzetközi versenyeken, azaz a Hip-hop Budapest Open és a Páros Táncok Európa- és Világbajnokságai számos kategóriájában több száz táncos verseng majd. Az események között emellett Hip-Hop Workshop, Salsa és Zumba Parádé, valamint Milonga Est is megrendezésre kerül. A többnapos rendezvénysorozatnak a Budapest Körcsarnok és a Casa de la Música ad otthont.

A tavalyi év sikere után idén még színesebb lesz a Világtáncfesztivál, amely immár két helyszínen várja a hazai és a külföldi táncosokat - mondta el Csisztu Zsuzsa, a rendezvény háziasszonya a Casa de la Músicában. Dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere hangsúlyozta, hogy a rendezvény fontos a főváros VIII. kerületének, ahol a kulturális élet és megújulás központjának számító Casa de la Música, a kísérőprogramok helyszíne van. Az önkormányzat büszke rá, hogy a szervezőkkel együttműködve széles kör számára kínálhat színvonalas és változatos programokat, s így is vonzóbbá teheti a megújuló városrészt.

Zsarnóczky Martin fesztiváligazgató elmondta, hogy a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség, a Casa de la Música Kft. és a Claudius Táncsport Egyesület a Nemzetközi Táncsport Szövetségtől (IDO) nyílt pályázat útján nyerte el a Páros Táncok Világ- és Európa-bajnokságai, valamint a Hip-Hop Budapest Open versenyek rendezési jogát gyermek, junior és felnőtt korosztályokban.
Szántó Péter, a Magyar Divat- és Sporttáncszövetség elnöke szerint a hagyományteremtő szándékkal életre hívott Világtáncfesztivál a fiatalok körében a mozgás esztétikai és sportélményét erősítheti, és így belőlük egészséges és nyitott szellemű felnőttek válhatnak. A csoportos, formációs táncok pedig a közösségi összetartozás és az együtt táncolás élményét erősítik.
Zsámboki Marcell, a versenyek szakmai igazgatója kiemelte, hogy miután tavaly 16 ország több száz táncosa versenyezett a Világtáncfesztiválon és számos kategóriában láthatott a közönség kivételes produkciókat, idén még színesebb műsorra számíthatnak a nézők és a zsűri.

A Hip-hop Budapest Open egy másfél órás workshoppal indul, ahol Márcio Ratinho portugál profi táncostól bárki megtanulhat számos különleges lépést, majd a két izgalmas versenynap után a latin táncok döntőivel és gálával zárul a rendezvénysorozat.
 
Forrás: Neuhauser Márk
További információk: Világtáncfesztivál

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com