Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Táncversenyek » Hastánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Hastánc
Táncversenyek
I. Somogyország Táncművészeti Fesztivál
2011-10-11 16:29
 

2011. november 26-án rendezik meg az I. Somogyország Táncművészeti Fesztivált Kaposváron...

A Somogyország Táncművészeti Fesztivál egy egyedülálló kezdeményezés, melynek célja a somogyi tehetségek megmérettetése és felfedezése, a kreativitás, az újítások megmutatkozása. A fesztivál kiemelt eseménye a Szóló-duó fesztivál, amelyre a megyéből bárki nevezhet, aki szeretné magát megmutatni, akinek vannak egyéni ötletei, tánctudása.
A koreográfia versenyen a tanulók, táncosok koreográfusi vénái bontakozhatnak ki, melyet egyénileg és csoportoknak is kreálhatnak, de díjazzák a tanárok koreográfusi képességeit is.
A művészeti fesztiválra különböző stílusokban várják olyan csoportok jelentkezését, akik szeretnék megmutatni magukat Somogy megye nézői és lakosai előtt, hogy minél nagyobb ismertségre tegyenek szert.


Szólótánc és Duótánc Fesztivál
Az emberi képzelet és fantázia végtelen lehetőségeire kíváncsiak a szervezők. A táncosok több stílusban nevezhetnek, itt kifejezetten az egyének alkotásai, kifejezőereje, tánctudása számít.

Kategóriák: társastánc, balett, jazz tánc, musical, hip-hop, hastánc és orientális táncok, modern, kortárs, mazsorett, folklór

Nevezési díj:
- Szólótánc: 2.000 Ft/fő előre fizetve, 3.000 Ft a helyszínen
- Duótánc: 3.000 Ft/pár előre fizetve, 4.000 Ft a helyszínen


Koreográfus verseny
Jó koreográfus csak a komplex gondolkodásra képes emberekből lehet, a kiváló koreográfus pedig ritkaságszámba megy. Egy igazán jó koreográfusnak először is jó táncosnak, pedagógusnak kell lennie. Tudnia kell beszélni és kifejezni magát, átadni az elképzeléseit a taníítványoknak verbálisan is. Térben kell gondolkodnia, jó térlátással és hallással rendelkeznie. Ismerni a zenei motívumokat, a ritmikai variációk sokszerűségét. A különböző stílusjegyeket. Határtalan képzelőerővel kell rendelkezzen. Ismernie kell a megjelenésre vonatkozó szabályokat, a stíluselemeket nem csupán a mozgásra, a ruhákra, a hajviseletre és a sminkre vonatkozóan is. Ilyen ritka tehetségeket keresnek a versenyen.

Kategóriák: társastánc, balett, jazz tánc, musical, hip-hop, hastánc és orientális táncok, modern, kortárs, mazsorett, folklór

Nevezési díj: 8.000 Ft/csoport előre fizetve, 10.000 Ft a helyszínen


Táncművészeti fesztivál
A fesztivál célja a művészeti iskolák tehetségeinek feltérképezése, az iskolák közötti kötődés erősítése, a rivalizálás csökkentése, egymás munkájának elismerése. A szakmai díjat az az együttes nyeri el, akire a legtöbb, a fesztiválon produkciót indító pedagógus szavaz.

Kategóriák: társastánc, balett, jazz tánc, musical, hip-hop, hastánc és orientális táncok, modern, kortárs, mazsorett, folklór

Nevezési díj: 2.000 Ft/fő előre fizetve, 2.500 Ft a helyszínen


A versenyre előválogatókat tartunk a következő időpontokban és helyszínen:
- 2011. október 15. Nagyatád
- 2011. október 15. Marcali
- 2011. október 22. Siófok
- 2011. október 29. Kaposvár

További információ: az I. Somogyország Táncművészeti Fesztivál honlapján.
 
További információk: Somogyország Táncművészeti Fesztivál

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com