Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Események » Magyar néptánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Magyar néptánc
Események
Tánc, tánc, tánc a Hagyományok Házában
2011-10-28 18:31
 

2011. november 2-án, 3-án és 4-én a Hagyományok Házában a Magyar Állami Népi Együttes lép fel...

Az ünnep velünk kezdődik... szlogen jegyében indult el a Hagyományok Háza 10. és a Magyar Állami Népi Együttes 60., jubileumi éve. Az elmúlt hónapok ennek a kettős évfordulónak a méltó megünneplésével teltek.
Az ünnep folytatódik, hiszen november elején újabb fontos eseménysorozatra invitálják az érdeklődőket: műsor- és koncertfolyammal mutatkozik be a Magyar Állami Népi Együttes a Hagyományok Házában, felmutatva mindazt a sokszínű és gazdag repertoárt, amely közelmúltját a legmarkánsabban jellemzi. Felmutatva a korszerű folklórértelmezés mindazon útjait, melyek ebben a műhelyben az elmúlt években kikristályosodtak.

Az első estén a kortárs erényekkel méltán büszkélkedő Bartók-trilógia II. rész: Labirintussal lép színpadra az együttes. Ezt követi a társulat legutóbbi bemutatójának, az Álomidőnek a részlete, majd az utolsó nap a tradícióra talán legkézenfekvőbben hivatkozó - a hagyomány, a szülőföld, az identitás elvesztése témakörében megnyilatkozó - Édeskeserű című előadás kerül színre.
A táncprodukciókat - a magyar tradicionális, vagy az erre a hagyományra hivatkozó - kiváló zenészek, zenekarok koncertjei előzik meg. Így a Labirintus előtt Lajkó Félix világhírű hegedűművész, az Álomidő előtt a szintén nemzetközi elismertségnek örvendő Balogh Kálmán cimbalomvirtuóz, végül az Édeskeserű előtt az erdélyi tradicionális népzene talán legzseniálisabb formációja, a Szászcsávási Banda mutatkozik be.

Ez alatt a három nap alatt a tánc és a zene, a zene és a tánc, a múlt és a jelen, a tradicionális és a kortárs kapcsolódik természetes módon egymáshoz.
És az ünnep folytatódik...


A program:
- 2011. november 2. 19 óra
Lajkó Félix koncertje és a Magyar Állami Népi Együttes
Bartók-trilógia II. rész: Labirintus című előadása

- 2011. november 3., 19 óra
A Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band koncertje - vendég: Herczku Ágnes és Nikola Parov - és a Magyar Állami Népi Együttes
Álomidő című előadása (részlet)

- 2011. november 4., 19 óra
A Szászcsávási Banda koncertje és a Magyar Állami Népi Együttes
Édeskeserű - Tánc erdélyi muzsikára című előadása
 
További információk: Hagyományok Háza

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com