Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Események » Balett tánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Balett tánc
Események
A Diótörő, ahogy még senki sem látta...
2011-11-22 16:30
 

2011. december 23-30. között Magyarországon vendégszerepel a világhírű Szentpétervári Állami Balett...

A Szentpétervári Állami Balett számos elismeréssel büszkélkedhet: előadásai nívós világversenyek első díját nyerték el, a Diótörő című balettet Franciaországban és Oroszországban, 2004-ben és 2005-ben az "Év Produkciójának" választották. A társulat óriási sikerrel mutatkozott be a világ csaknem összes nagy színpadán. A német sajtó olyan "kivételes társulatnak" nevezte a szentpétervárit, "melyhez fogható nincs több Európában".

A Szentpétervári Állami Balett gyermekeknek szóló előadása, a Diótörő a két világhírű balett ikon Anatoly Nikiforov és Irina Aleksandrovna Safonova koreográfusok nevéhez fűződik. A társulat eredetileg 100 főből áll, a Magyarországra utazó formációban 32 táncművész - 16 felnőtt és 16 gyermek - szerepel, akik Oroszország leghíresebb balettiskoláiban végeztek.

A Szentpétervári Állami Balett - a minőséget mindenekelőtt szem előtt tartva - kizárólag színházakban lép fel: "az előadás intim légkörét, az emberközeli élményt a sportcsarnokok nem garantálják" - fogalmazott a Safonova koreográfus.

A Diótörő Csajkovszkij utolsó balettje, melynek története E. T. A. Hoffmann A diótörő és az egérkirály c. meséjén alapszik. A mű ősbemutatójára 1892. decemberében került sor a szentpétervári Marinszkij színházban, azóta a városban - sőt szinte az egész világon - nem múlik el karácsony a Diótörő nélkül.
A kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvölő, hagyományosan szebbnél szebb jelmezeket felvonultató mesebalett karácsony éjjelén játszódik, és egy kislány beteljesületlen álmáról, Diótörő hercegről szól. A varázslatos történetből természetesen nem hiányozhat a szerelem és a barátság, melyek segítségével a hős minden akadályt legyőz...

A Szentpétervári Állami Balett másfél órás előadásában a tánc, a látvány, a jelmezek, a díszlet, a fény, a hang szervesen összekapcsolódnak,
minden korosztálynak felejthetetlen élményt ígérve.

Az előadások időpontjai és helyszínei:
- 2011. december 23. 17 óra - Győr, Nemzeti Színház
- 2011. december 25. 17 óra - Budapest, MOM Kulturális Központ
- 2011. december 26. 11 és 17 óra - Budapest, MOM Kulturális Központ
- 2011. december 27. 11 óra - Budapest, MOM Kulturális Központ
- 2011. december 28. 18 óra - Kecskemét, Művelődési Központ
- 2011. december 29. 17 óra - Miskolc, Művészetek Háza
- 2011. december 30. 11 óra - Debrecen, Kölcsey Ferenc Művelődési Központ
 
Forrás: Kubik Elvira

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com