Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Táncversenyek » Salsa-Mambo Nyomtatóbarát verzió  
 
Salsa-Mambo
Táncversenyek
Két arany, egy ezüst és egy bronzérem a Divattánc Világbajnokságról
2011-11-27 15:40
 

Jól szerepeltek a magyar versenyzők a Csehországban megrendezett Divattánc világbajnokságon...

November elején a csehországi Liberecben rendezték meg a World Latino and Special Couple Dance Festivalt, amely az IDO (International Dance Organization) legrangosabb éves rendezvénye. Mintegy 20 országból több mint 1000 versenyző mérte össze tudását és tehetségét Európa-bajnoki és Világbajnoki címekért. Magyarországot a Harmonia Divattánc KSE és a Fuego KTSE versenyzői képviselték.

A legkisebbek versenyében (Mini Kids kategória - 7 éves kor alatt) Latino Show Duos kategóriában 15 páros indult, a Perendi Kristóf, Hoffer Réka duó élete első világversenyén fergeteges produkcióval világbajnoki ezüstérmet szerzett.

A juniorok mezőnyében a Dávid Csaba, Orosz Melitta páros Mixing Blues és Jitterbug kategóriákban két negyedik helyezést ért el. A Józsa Dávid, Kiss Viktória páros ugyanebben a két versenyszámban ötödik helyen zárta a versenyt.
Latino Show junior leány szóló kategóriában Jalcs Alexandra éppen lemaradva a dobogóról, negyedik helyen végzett, míg Lenkei Dzsenifer a középmezőnyben zárt az 56 versenyző közül.

A Perendi Mátyás, Nagy Edit Lilla páros a fantasztikus koreográfiáknak és a remek színpadi előadásnak köszönhetően Merengue és Latino Show kategóriában - 14 illetve 35 páros közül - junior világbajnoki címet szerzett. A korábbi Salsa EB és VK győzelem után némileg csalódottan "csak" negyedik helyen végeztek a Salsa VB-n, míg a Bachata-ban a bronzérem jutott nekik.

A felnőttek között a Horváth Csaba, Oláh Boglárka páros Jitterbug kategóriában negyedik, Mixing Blues-ban pedig ötödik helyezést ért el. A Csatári Viktor, Bárány Bianka páros ugyanebben a két kategóriában az ötödik illetve a hetedik helyen zárta a versenyt.
A felnőtt Latino Show kiscsoportok versenyében a Laki Dóra, Beller József, Molnár Diana, Koléner Melinda, Szabó Alexandra összeállítású csoport az ötödik helyen végzett, a Latino Show formációs csoportok között a Fuego KTSE Moulin Rouge produkcióját pedig ezúttal a hetedik helyre értékelte a szigorú szakmai zsűri.
 
Forrás: Szántó Péter

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com