Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!



  Címoldal » Események » Moderntánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Moderntánc
Események
Gangaray Dance Company - Közép-Európa Táncszínház: ArTeRrOr
2012-01-03 22:28
 

2012. január 10-én a Trafóban látható a Gangaray Dance Company - Közép-Európa Táncszínház előadása...

Az "ArTeRrOr" (Art Techniques Random Opportunities) című est három rövid koreográfiából áll, e három hangulatában, zeneiségében eltérő mű szünet nélkül olvad egymásba.

Arterror
A mű két ember valós találkozásról, egybeolvadásról, egymásra hangolódásáról szól. A mozgásrendszerben nagy szerepet kapott az alkotó-előadók, Maday Tímea és Hámor József által kifejlesztett és oktatott "aikido-partnering". Ez a nyelvezet a kemény, feszes és leheletfinom kvalitások széles spektrumát kínálja. A végeredmény kifejező és érzékeny, de határozott és artikulált kommunikáció a két előadó-alkotó között.

Ocean's Five
Katatónia, sűrű massza, imádkozás... Öt férfi valósága egy világban, melybe egyikük személye által mélyebb betekintést kaphatunk. Minden táncos külön "kottával" rendelkezik, de mindannyian ugyanazzal a mozgáskombinációval dolgoznak. Rendszerüket kiszámított ritmus és időbeosztás képezi meg, mely képlet lehetővé teszi, hogy már az etűd elején találjanak kapaszkodási, egymásra hangolódási pontokat az előadók és a nézők. Miután mind az öten elérték a koreográfia maximum pontját, felbomlik a kép és megjelenik az együtt mozgás, az unisono. Tapossák a teret, nyomják a padlót, láthatatlan tereken haladnak át, mely káosszá vált át.

Ocean's Six+1
A záró etűdben Hámor Józsefet a feszes és lüktetően dinamikus zene inspirálta a mű létrehozására. A mű egy csapat összeforrottságával, harmóniájával-diszharmóniájával, robbanékonyságával, az egyéni jellemek női és férfi dominanciájának kibontakozásával, erős szimbolikájú mozdulatokkal kísérletezik. A kortárstánc mellett az előadás másik meghatározó nyelvi kódja a keleti harcművészetek jól ismert, jelentés-gazdag, igényesen kimunkált mozdulataiból merít. Kiemelt szerepet kap még az előadásban a bothasználat, mely a magyar cigánybotoló és az aikido (japán harcművészet) mozgáskultúrájával alkot finom, rusztikus-autentikus, de mégis intenzív elegyet.


Az előadás időpontja: 2012. január 10. 20 óra

Az előadás helyszíne: Trafó - Nagyterem

Belépőjegy: 1.500 Ft, diákonak 1.200 Ft (Trafó bérlet érvényes)
 
Forrás: Trafó
Képek forrása: Trafó
További információk: Trafó

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink







©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com