Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Egyéb » Balett tánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Balett tánc
Egyéb
Balerinák a JimJam csatornán
2012-01-04 21:12
 

Egy balettozó kisegérről szóló rajzfilmsorozat várja esténként a gyerekeket...

Valószínűleg a kislányok egyik kedvence a balettozó kisegérről szóló rajzfilmsorozat, amely a JimJam csatornán látható. Az Angelina Balerina azt mutatja be, milyen rögös, de mókás út vezet a felnőtté váláshoz.

A balettozás majdnem minden kislány álma, és mint Puskás Judit, a Budai Táncklub vezetője és klasszikus-modern tánc pedagógusa elmondta, minden tánc alapja is. Azoknál a gyerekeknél, akik szeretnének komolyabban foglalkozni a tánccal, elengedhetetlen az alapvető balett tudás. De ez nem azt jelenti, hogy csak számukra hasznos a tánctanulás. Amellett ugyanis, hogy örömet nyújt, a klasszikus tánc eleganciát, szép tartást is ad, így a táncoló gyerekek már fiatalon is úgy jelennek meg, hogy az méltó a kis egyéniségükhöz. Ráadásul a gyerekek élő zenére, zongorakíséret mellett mozognak, kulturálódnak, és mivel a balett figyelmet igényel és kötött mozgásforma, így fegyelmet is tanít és nevelő hatással is van a kicsikre.

Puskás Judit elmondta, a szülő több dologból is leszűrheti, hogy érdemes-e gyermekét balettra járatnia. Egyrészt, fontos a zenéhez való viszony. Ha egy gyerek automatikusan elkezd mozogni a zenére, az már jelzi a tánc iránti fogékonyságát. Sokszor a pedagógusok is jelzik, ha érdemes a gyerekkel ilyen téren foglalkozni. Nagyon fontos azonban, hogy a szülő tartsa szem előtt, gyermeke alkatilag is alkalmas-e erre a mozgásformára.
"Én nagyon javaslom a táncot a gyerekeknek, és főleg a kislányoknak, hiszen amellett, hogy örömöt ad, tartást, finomságot, és egyfajta mentális pluszt nyújt" - fűzte hozzá Puskás Judit.

Az Angelina Balerina
A Katharine Holabird által írt és Helen Craig illusztrálta sikeres gyerekkönyv-sorozat alapján készült Angelina Balerina egy kivételes kisegérről szól, akinek minden álma, hogy balerina lehessen. A történet színhelye a mouselandi Chipping Cheddar falucska. Angelina, a makacs kis sztárpalánta változatos érzésein, vágyain és különféle csínytevésein keresztül ismerhetjük meg a balett-táncosok világát és szemtanúi lehetünk annak, ahogyan felcseperedik. A való élet azonban nem habos torta: nagyon sok nehézséget tartogat egy ilyen pinduri kisegér számára. Elbűvölő karaktereivel, humorával és képi világával a sorozat minden kisgyerek szívébe belopta magát szerte a világon, és talán ahhoz is meghozza a kedvet, hogy a gyerekek kipróbálják a táncot, vagy akár a klasszikus balettet.

Az Angelina Balerina című sorozat minden este 19:35-kor látható a JimJam csatornán.
 
Forrás: Bajza Petra

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com