Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Események » Kortárs tánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Kortárs tánc
Események
Whirling/Bestia a Trafóban
2012-01-07 21:42
 

2012. január 13-14-én látható a Trafóban a Whirling/Bestia előadás...

Majdnem ugyanaz, mégegyszer. A Whirling új párt kap: a a Bestiát. Nem lett a Trafó musical színház és a Bizottság együttes sem éled fel - a belga koreográfus darabja mellett ezen az estén a Badora Dance Company és Kun Attila új, közös produkciója kerül színre.

Eléonore Valčre-Lachky (F/B): Whirling
A Whirling öt táncosa folyamatosan feszegeti fizikai korlátait, önmagukból és egymásból nyert energiájuk állandó megosztásával és újrahasznosításával. A vitalitás, az egyszerűség és a nyers erő olyan élő energiamezőként jelenik meg a színpadon, melynek egyik végpontján a különböző egyéniségek állandóan konfrontálódnak egymással, a másik szélén pedig ott egy csendes, nyugodt, idilli hely, egy menedék, ahol legszívesebben mindenki álomra hajtaná a fejét.

Badora Dance Company: Bestia
"Barta Dóra a Badora Dance Company életének egy cseppet sem könnyű pillanatában kért fel arra, hogy együttesének darabot készítsek. Nem kevesebbre vállalkozik, mint arra, hogy egy friss trauma után a hazai kortárs táncélet lávafolyamában megvesse a lábát és dacolva a nehézségekkel új értéket hívjon életre. Örömmel mondtam igent felkérésének! Már csak azért is, mert Svájcból hazatérve egy féktelen dance macabre irtózata játszódik a szemem előtt. Figyelve a felvonások ritmikáját és a kibontakozó szomorú tanulságot, kérdések rögzültek bennem: Mi marad egy művésznek ha bestiális ellenféllel kell szembenéznie? Mi adja erejét az egyénnek? Honnan táplálkozik a művész, az ember kiapadhatatlan ereje, hite és humora?
Kodály Zoltán 1915-ben írt virtuóz csello szonátája meglepő tisztasággal rezonál a fenti kérdésekre. Rohmann Ditta és Kántor Balázs markáns és dinamikus előadásában az élő zene, az élő tánc, az élő ember kerül terítékre, pőrén és makacsul küzdve a Bestia ellen."
(Kun Attila)

Az előadás időpontja:
- 2012. január 13. 20 óra
- 2012. január 14. 20 óra

Az előadás helyszíne: Trafó - Nagyterem
 
Forrás: Trafó
Képek forrása: Trafó
További információk: Trafó

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com