Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Televízió » Kortárs tánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Kortárs tánc
Televízió
Március idusa
2009-03-13 02:58
 

A nemzeti ünnepen élő televízió közvetítés látható a Nemzeti Múzeum kertjében megrendezett táncos megemlékezésről az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

„Közös tavaszunk” - ünnepi szabadtéri előadás

Az elmúlt évek hagyományának megfelelően idén is neves színművészek és többszáz táncos közreműködése teszi látványossá és magával ragadóvá az ünnepi díszelőadást. A Nemzeti Múzeum előtt megelevenedő hétköznapi és forradalmi hangulatok főszereplői: Fullajtár Andrea, Dobó Kata, Fekete Ernő, Simon Kornél, Nyári Oszkár, Stubnya Béla és a kiváló énekes, Egyházi Géza.

Az ünnepi előadásban öt saját útját kereső fiatal hétköznapi örömei, bánatai mellett saját életükből előhívott ünnepi emlékképek elevenítik meg 1848 hangulatait. Egyéni küzdelmeik, vágyaik egyszerre szembesülnek 2009 Magyarországának hétköznapjaival és az ünnep hőseinek, Petőfinek és kortársainak gondolataival. Az előadás alapgondolata, hogy ha el is választanak bennünket hétköznapi gondjaink és vágyaink; a szeretet, a szabadság, egy nagyobb közösséghez tartozás élménye összeköt valamennyiünket.

Az ünnepségek története során a műsorban először hangzik el az 1848 márciusában született Magyar Nők Kiáltványa. A hagyományos, klasszikus és népzenei hangzáson túl a rock és a jazz világa is képviselteti magát és a feledés homályából újra színre lép és felcsendül a kor legkedveltebb Nemzeti dal feldolgozása Kálózdi János cigányprímás megzenésítésével. A már ismert férfialakok mellett a forradalom hősnői is bemutatkoznak az előadás során: Szendrey Júlia, Teleki Banka, Leővey Klára és azok a lányok, asszonyok, akik egyenruhába öltözve csatlakoztak a honvédsereghez.

A Nemzeti Múzeum oszlopai több tucatnyi óriás molinó segítségével adnak folyamatosan változó díszlethátteret az előadásnak. A többszáz közreműködő mellett először lép föl a Nemzeti Lovas Díszegység 16 lovasa is az ünnepi produkcióban, melynek vezető koreográfusa Román Sándor és bemutatkoznak benne a Győri balett szólistái is.


Sugározza: Magyar Televízió m1
Dátum: 2009. március 15. (vasárnap)
Kezdés: 11:00
Időtartam: 50 perc
 
Forrás: Magyar Televízió
További információk: A nemzeti ünnep programja

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com