Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Továbbképzés » Hastánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Hastánc
Továbbképzés
Yasmine Al Massri - Barrault
2005-10-24 10:19
 

Yasmine Al Massri - Barrault 17 évesen kezdett táncolni. 5 éve csatlakozott egy francia tánccsoporthoz, ahol olyan koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Thouraya Baghad, Hohamad Haydar és Hassan Ghorbiah. 2 év után kivált a csapatból és elkezdett saját stílusán és technikáján dolgozni különböző táncok (klasszikus balett, modern tánc, modern jazz és flamenco) elsajátításával.

Rájött, hogy ezek a technikák fontosak a test számára, de mindegyik technika különböző kultúrákból, és mozgásfilozófiából ered. Nem akarta elmulasztani a lehetőséget, hogy Európában élve közel kerüljön az európai testkultúrához, de ugyanakkor megértette azt is, hogy az ő technikája és stílusa teljesen eltér ezektől.

Palesztin egyiptomi, Libanonban élt. Innen ered a kutatási anyaga is. Ma az egyiptomi repertoárt tanulja olyan díváktól, mint Tahia Carioka, Naima Akef, Samia Gamal. Ugyanakkor összegyűjti azokat a folklór mozdulatokat, amelyeket népe óvott mostanáig. A régi női mozdulatokat, a libanoni folklórt, a klasszikus arab repertoárt, amely az arab világra hatással volt éppúgy, mint a török- és andalúz birodalomra.

"Az anyagom a múlt, a stílusom, pedig az, hogy ezt mai módon adjam elő. Modern keleti nőként, aki a párizsi szépművészeti iskolához csatlakozott 2003-ban, és a testképekre, európai művészettörténetre szakosodott."

Stílusát még mindig fejleszti, alakítja.

A workshop két progresszív részből áll:
Az első rész a test előkészítése. Ez egy olyan technika, amelyet Yasmine fejlesztett ki és még ma is fejleszti a tapasztalatai és a megtanult tánctechnikák alapján. Moderntől a korabeli táncokig. A Pilates-től a keleti testmozdulatokig és filozófiáig. Az első részt a következő technikák és gyakorlatok teszik ki: a test ellazítása, ritmusadás a légzésnek. Bemelegítés, kapcsolatteremtés a test minden olyan részével, amely a keleti mozdulatok elsajátításához szükséges. Itt esik szó a csípőről, a has izmairól, és elhangzanak történelmi információk a keleti mozdulatokról, kultúráról. Lesz egy egyórás rész, mely a testet készíti elő a keleti technika felhasználásával. Párokban dolgozva, ahol a tanulók egymás mozdulatainak követésével értik meg az izmok működésének rejtelmeit.

A második részben már érzik a résztvevők a dolgot, nagyon fontos a tanítványoknak a világ bármely részén, hogy ne foglalkozzanak a turistaként, vagy nézőként elsajátított mozdulatokkal. Ezért fontos az első rész, hogy elfelejtsék a kliséket a keleti táncokkal kapcsolatban. Itt jön az egyiptomi klasszikus lépés, mely a keleti táncok mozdulatainak alapjához, annak megértéséhez a kiindulópont. Ez a lépés számos értelmezést ad a tanulóknak, míg elkezdenek ütemre mozogni, a testet az ütemhez és a többi testhez hangolni. Ezt többirányú lépésekké fordítják, mely után ér a workshop a csúcspontjához: a csípő mozgásához.

A résztvevők megismerkednek rázási változatokkal. A workshop végén egy improvizált koreográfia sajátítható el, amit a tanárnő a tanulók képességei alapján állít össze és a saját egyéni módjukon táncolnak el.

A workshop bármely érdeklődőnek szól, aki szeretné elsajátítani a technikát, és szeretne közelebb kerülni a keleti táncokhoz. Akár profi, akár kezdő táncos!


Időpont:
2005. október 29. szombat és október 30. vasárnap.

Az órák menete mindkét nap:
09.30-11.00 - 1. rész
11.00-11.30 - Szünet
11.30-13.00 - 2. rész

Helyszín:
Oktogon Tánc Centrum
1062 Budapest, Aradi u 1. - Nagyterem

Részvételi díj:
4800 Ft/nap/3 óra
8700 Ft/2 nap/6 óra

A workshop után meglepetés!

A kurzusra előjelentkezés szükséges, ezért a részvételi szándékot legkésőbb 2005. október 28-ig a tánciskola recepcióján vagy e-mailben jelezni kell!Jelentkezés:
Oktogon Tánc Centrum - Minden, ami tánc!
Cím: 1062 Budapest, Aradi u 1
Telefon: 302-3434, 302-3435
E-mail: www.tanciskola.hu
Honlap: otogon.tanc.centrum@tanciskola.hu


Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek: 10.00-22.00
Szombat: 09.30-20.00
Vasárnap: 14.00-21.00
 
Forrás: Oktogon Tánc Centrum


 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com