Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Tánctáborok » Ír tánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Ír tánc
Tánctáborok
Első hazai nemzetközi ír sztepp tábort szervezett az IRISH FEET
2006-08-14 21:38
 

Az 560 fős Nagytevel különleges látogatóknak adott otthont egy hétig.
A Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesület ír sztepp és jiu-jitsu szakosztálya szerb vendégtáncosokat és német harcművészeket látott vendégül hagyományosan idén is megrendezett táborukban, Nagytevelen 2006. július 31. és augusztus 6. között.

A Pápától 10 kilométerre lévő falut választotta helyszínéül idén megrendezésre került táborának a Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesület (BBME), akik idén elsőként szervezték meg nemzetközileg is meghirdetett táborukat.

A BBME ír sztepp szakosztályának fellépő csoportja, az IRISH FEET idén márciusi belgrádi vendégszereplésükkor kötött barátság viszonzásául meghívta a szerb Celtic Spirit tánccsoportot is idei tánctáborukba. Így a közel 30 magyar mellett 27 szerb ír sztepp táncos edzett Nagytevelen. A vendégek a tábor előtt 5 napon keresztül ismerkedhettek Budapest látványosságaival és természetesen a közös programban szerepelt egy kerti bogrács-gulyás közös elkészítése is. A táncosok közötti barátságot erősítette az is, hogy a vendégeket a magyar táncosok saját otthonaikban fogadták a tábort megelőző időszakban.

A magyarok és a szerb táncosok tánctudásuk alapján három csoportba kerültek beosztásra. Mivel mindegyik csoport kétnyelvű volt, az oktatás angol és magyar nyelven történt, így a tanítványok a tánc mellett még az angol nyelvet is gyakorolhatták. Az időjárás pedig az írországi hangulatot idézte, így a csapat nem is bánta a gyakori esőzést.

Az első hazai nemzetközi ír sztepp tábort követően a barátság aug. 16-20. között egy újabb belgrádi látogatással folytatódik.

A BBME jiu-jitsu szakosztálya német harcművész mestereket hívott idén a táborba, melynek oka a tábor végére esedékessé vált övvizsga volt, melyen a magyar tanítványok Josef Bachmaier (5 dan Zen Do Karate, 5. dan Karate Do, 2. dan Jiu-Jitsu) német nagymester elött mutathatták be addig megszerzett tudásukat. A tábort meglátogatta Simon Mihály (6 dan Jiu-Do, 5 dan Judo) nagymester is, aki több edzésen oktatta a magyar csapatot.

Az egyesület elnöke Ziegler Csaba a Magyar Jiu-Do szövetség dankollégiuma elött szerezte meg Jiu-do irányzatból a mesterfokozatot.

A két különböző stílust képviselő szakosztály edzései külön időszakokban történtek, így egymás munkáját nem zavarták, viszont a résztvevők egymás erőnléti edzéseit látogathatták. Az ír szteppesek örömmel vettek részt a dinamikus zenére történő jiu-jitsu bemelegítésben, a harcművészek pedig kipróbálhatták az ír sztepp alaplépéseit. Mindkét csoport hamar ráérzett a másik csapat stílusára.

Az egyhetes edzést gyakran látogatta Nagytevel polgármestere, Babits Emil is, aki a tábort záró gálát is megtisztelte részvételével, akárcsak a falu táncosai, akik a harcművészeti bemutatót és ír sztepp előadást követően modern zenés-táncos programot adtak.

A tábort természetesen a 2007-es évben is megszervezi a BBME mindkét szakosztálya.


A legutolsó képen Paizs Tímea, az Irish Feet vezető táncosa, Babits Emil, Nagytevel polgármestere, Dragana Stankovic, a belgrádi Celtic Spirit vezetője, Ziegler Csaba, a BBME elnöke, Josef Bachmaier német nagymester és ifj. Babits Emil láthatóak.

 
Forrás: Ambrózy Erzsébet - Irish Feet

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com