Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Események » Ír tánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Ír tánc
Események
Kortárs Ír Tánc a Con-Fusion Dance előadásában
2010-08-29 18:19
 

A Con-Fusion Dance társulata Kortárs Ír Tánc címmel új bemutatóval jelentkezik 2010. szeptember 26-án...

"Kommunikáció. Kifejezni valaki más számára éppen azt, aminek mi magunk vagyunk a, tulajdonképpen mindegy, hogy pontosan mije. A része. Kifejezni egy bizonyos egész bennünk lévő töredékét. Állandóan közlünk. Kifejezünk akkor is, ha akarunk, és akkor is, ha nem.

De mit jelent kifejezni? Mi az amit meg merünk mutatni, s mi az, amit nem? Meddig megyünk el? Mi minden torzul a kifejeznivalón onnantól, hogy elindul belőlem, egész odáig, hogy megérkezik hozzád? S te, azt kapod, amit én adok, vagy azt kapod, amit akarod, hogy adjak? Én sokáig mentem el. Én a táncban fejezem ki mindazt, amit magamból érdemesnek találok rá. Figyeltük a táncot, és kerestük azt, ami számunkra a legkifejezőbb. Ír szteppet használtunk, hogy karakán legyen és makacs, modern tánccal kevertük, hogy a szenvedélyesség, a lágyság ellenpontot alkothasson; magyar néptánccal fűszereztük, hiszen a szívünk mégis csak magyar. Megalkottuk, Kortárs ír táncnak kereszteltük, s készen állunk adni, amennyit csak tudunk.

Egy tanulmányt vágyunk bemutatni a kifejezésről, melyben azt a formát kívánjuk megalkotni, amely a nézőnek valami újat, valami belőlünk származót, valami szokatlant képes kifejezni. Valami olyat, amit eddig még biztosan nem láttak, nem adtunk, s nem kaptak. Kifejezni vágyunk ma este mindent, amit Kortárs ír táncnak neveztünk el."

Az előadást Budapesten, a Stefánia Palotában 2010. szeptember 26-án 15 órakor és 19 órakor lehet megtekinteni, valamint további előadások lesznek 2010. október 17-én a Pataky Művelődési Központban, illetve 2010. november 14-én Kecskeméten, a Kulturális Központban.

Az előadásra jegyet venni ide kattintva lehet.
 
Forrás: Gyulai Júlia

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com