Tippek a mobiltelefonok védelméhez

Mobiltelefonok védelmére - okostelefon tok

A mobiltelefonok ma már a világon szinte minden ember számára egy fontos eszközzé váltak. Ugyanúgy, ahogy a saját testünk védelmére is odafigyelünk, a telefonok védelme is nagyon fontos. Nagyon fájdalmas tud lenni a karcolások megszerzése a képernyőn, de egy repedés még ennél is rosszabb lehet. Íme néhány hasznos tipp a mobiltelefonok védelmére, hogy tudja hogyan kell vigyázni rájuk.

Szerezzen be egy kiváló minőségű telefontokot

Ebben a modern, gyors életben mindig fennáll annak a kockázata, hogy véletrlenül elejti a telefonját, ezzel kárt okozva benne. Annak érdekében, hogy egy ilyen szerencsétlen eseményt megakadályozzon, rendkívül fontos, hogy telefonos tokot használjon.

Mobiltelefonok védelmére - borítók a telefonhoz
Mobiltelefonok védelmére – borítók a telefonhoz

Vegye figyelembe – hogy nem mindegy milyen tokot használ. Egy kiváló minőségű telefontok használata nyugalmat jelenthet, hiszen ez a maximális fizikai védelmet nyújtja majd.

A jó hír az, hogy a magas minőség már nem jelent drága vagy márkás terméket. Valójában most már a nem márkás tokok között is könnyen találhat olyat, ami kiváló minőségű.

Használjon egy jó védőfóliát

A telefon képernyője a legfontosabb része. Sajnos ez egyben a legsérülékenyebb, és legdrágább javítási díjú alkatrész is, valamint a legszembetűnőbb ennek a meghibásodása. Elég egy pillanatnyi gondatlanság vagy nem figyelés, a telefon képernyője be is repedhet, vagy ami még rosszabb, szilákokra törhet. Természetesen ez nem csak esztétikai problémát jelent, könnyen használhatatlanná teheti a készülékét is.

Mobiltelefonok védelmére - védőfólia
Mobiltelefonok védelmére – védőfólia

Az ilyen balesetek elkerülése érdekében erősen ajánlott, egy képernyőédő fólia vagy üveg használata. Ezek megakadályozzák a képernyőn megjelenő karcolásokat, és emellett nagyfokú védelmet is nyújtanak.

A tok és a képernyővédő a két legfontosabb kiegészítő, amelyeket mindenképpen meg kell vásárolnia az optimális védelem érdekében.

Tedd vízállóvá a készülékedet

Nem titok, hogy a víz vagy bármi más folyadék súlyos károkat okozhat bármilyen típusú elektronikus eszközön, beleértve a mobiltelefonokon is. Ez lehet eső vagy víz, akár egy strandon vagy egy medence mellett.

Videó: A legjobb 10 legjobb vízálló telefon 2020

Valójában még az izzadás is hatással lehet a telefonra. Ezért feltétlenül érdemes vízhatlanná tenni a telefont, hogy ne kelljen feleslegesen szervízköltségeket fizetnie. Éppen ezért ajánlott egy vízálló mobiltelefontok beszerzése. Ilyen tokokat könnyen megtalálhat a helyi üzletekben vagy akár online is.

Tartsa erősen a telefonját

Valószínűleg leggyakrabban azért esik ki az ember kezéből a telefon, mert nem fogja elég erősen. Az sem árt, ha tudjuk, hogyan nyúljunk a telefonért, hogy el tudjuk kapni.

Címkézze fel a telefonját ha esetleg elveszne

Felragaszthat például a készülékre egy matricát vagy bármilyen egyéb címkét, amely tartalmazza a nevét és elérhetőségét, így ha a készülék esetleg elveszik, bárki, aki megtalálja, azonnal visszaadhatja. Azért jó megoldás a címke, mert így akkor is könnyen visszajuthatják a telefont, ha az esetleg lemerült időközben.

Vigyázzon rá mindig

Mindig figyeljen oda ha a zsebébe teszi a készüléket, hogy a zseb ne tartalmazzon érméket, hegyes vagy éles tárgyakat, hiszen ezek nagyon könnyen felsérthetik vagy megkarcolhatják a telefont.

Azt is érdemes elkerülni, hogy egy szűk farmer hátsó zsebébe kerüljön a telefon. Van arra esély, hogy a készülék meghajlik vagy megtörik amikor leül. Emellett még érdemes mindig távoltartani a készülékeket a kisgyermekektől. Hiszen ők még nem olyan ügyesek, és könnyen kárt okozhatnak.

Ha mindenképp oda kell adnia a gyerekeknek a telefont, akkor inkább adjon egy régebbi telefont oda nekik, amire előzetesen letöltött pár mesét vagy játékot.

Legyen óvatos a telefonjával

Ez különösen igaz, ha egy drágább készüléket használ, mint például Samsung Galaxy, Apple iPhone, … Nem tudhatja ki figyeli Önt, ha nyílvános helyen tartózkodik. Azzal ugyan nincs gond, ha megnézi az időt a telefonját, viszont ha túl sokáig használja vonzóvá válhat a tolvajok szemében. Ha mindenképp meg kell valamit néznie, vigyázzon a kíváncsiskodó szemekre, amelyek kukkolhatják a készülék képernyőjét.

Ne hagyja felügyelet nélkül a telefont

Vannak esetek, amikor nem figyel oda, és esetleg egy kevésbé biztonságos helyre teszi a készülékét. Ez nem túl jó módszer ha a telefon védelme a cél. Ügyeljen arra, hogy telefonját mindig biztonságos helyen tartsa. Ha lehet akkor pedig tartsa gyermekektől és háziállatoktól a lehető legmesszebb a telefonját. Soha ne adja át a készülékét olyan fiatal gyereknek, aki még nem tudja, hogyan kell gondosan használni a telefont, különösen, ha az fontos fájlokat és adatokat tartalmaz.

Állítson be rövid képernyőidőt

A hosszú képernyőidő megkönnyíti a telefon felvételét és használatát, ha azt elveszik vagy ellopták. A rövidebb képernyőkorlát megakadályozhatja a telefon jogosulatlan használatát, vagy az adatok véletlen elvesztését.

Ez csupán néhány tipp a mobiltelefonja lehető legnagyobbfokú fizikai védelmének érdekében.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

    Nem található