Általános okok a domain átruházás megfontolására

Domain átruházásra

Növekvő webhelye van, amelynek forgalma naponta növekszik. Lehet, hogy új tárhelycsomagot tervez, de gondolt már a domain átruházásra? Sok webhelytulajdonos gyakran figyelmen kívül hagyja, hogy ki ad otthont a domainjének, és nem tudja, hogy ez kritikus szerepet játszik webhelye általános biztonságában. 

Íme néhány a leggyakoribb okok közül, amiért a domain átruházása a következő lépés, amit meg kell tennie:

Költségek 

Bár soha nem jó dolog túl sokat fizetni, sokkal rosszabb, ha túl sokat fizetsz egy olyan cégnek, amely egyáltalán nem csinál semmit. Nem minden regisztrátor egyforma, ami azt jelenti, hogy az árazásuk is nagyon eltérő. 

Domain átruházásra
A domain átruházásra nem nehéz

Amikor új tárhelyet keres a domain nevének, figyelembe kell vennie az árat, és ellenőriznie kell, hogy a szolgáltatás megéri-e egyáltalán. Ezzel biztosíthatja, hogy nem veri szét a költségvetését, és a legjobb ár-érték arányt kapja a pénzéért. 

Ügyfélszolgálat 

Ahogy a webhelye növekszik, hozzáférést kell kapnia a különböző területeken nyújtott támogatáshoz, amely magában foglalja a domaingazda szolgáltatását is. A domain átruházás alatti támogatáson kívül gondoskodjon arról, hogy az új domain tárhelyszolgáltatója a domain átruházás után is támogatást nyújtson. Néhány tárhelyszolgáltatónak lehet, hogy csak értékesítési csapata van a támogatási csapat helyett, és esetleg csak extra kiegészítők megvásárlására csábítanak. 

Domain átvitel: amit tudnia kell

Adatvédelem 

Az adatvédelem különbözik a biztonságtól, mivel csak Önre és a domain nevére vonatkozik. Bár minden regisztrátor azt állítja, hogy az Ön adatvédelmét kiemelten kezeli, ez nem biztos, hogy mindig így van. Hogy tisztázzuk a dolgokat, nem biztos, hogy könnyű feladat megismerni egy regisztrátor privát nézetének teljes terjedelmét. 

Előfordulhat, hogy némelyikük nem terjed ki az adatvédelmi megállapodásban szereplő összes helyzetre, ezért győződjön meg róla, hogy mindig előzetesen tájékozódik. Ez magában foglalja a weboldaluk ellenőrzését, a Google ban való keresést az adatvédelemmel kapcsolatos kérdésekre, valamint a tényleges ügyfelek véleményeit. Bár az ügyfélvélemények időnként szélsőségesek lehetnek, ezek nagy segítséget jelenthetnek az ilyen esetekben. Ha a véleményekben közös a téma, szinte biztos lehet benne, hogy igaz. 

Biztonság 

A biztonság az egyik legfontosabb szempont minden weboldal esetében. Nem fog örülni, ha az ügyfelei panaszkodni kezdenek, hogy a honlapja nem elérhető, vagy ha egy másik oldalra irányítják őket. Ennek oka lehet egy domain név hacker.

Ez egy olyan típusú hacker, amely váltságdíjért, jellemzően pénzért tartja a domainnevét. Ennek megakadályozása érdekében gondoskodjon arról, hogy az Ön által választott új regisztrátor rendelkezzen domainnév-zárral. Ez biztosítja, hogy a domain nem változik meg, amíg Ön maga meg nem változtatja. Gondoskodjon arról is, hogy az új tárhelyszolgáltató tájékoztassa Önt a domainben végrehajtott változtatásokról, függetlenül attól, hogy Ön vagy valaki más végezte-e el azt. 

Felhasználói élmény

Könnyen hozzáférhetőek a domain név beállításai? Ha minden alkalommal frusztráltnak érzi magát, amikor megpróbál egy változtatást vagy egy kisebb feladatot elvégezni, akkor csak képzelje el, mi történik, ha valami nagyobb dolgot tesz. Gondoskodjon arról, hogy könnyen elvégezhesse a szükséges változtatásokat a domainjén. Ezzel nem csak stresszt és időt takaríthat meg, hanem végső soron a látogatóinak is hasznára válik. 

Ez csak néhány ok, amiért érdemes megfontolni a domain átruházást.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: