Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Bulik és Bálok Nyomtatóbarát verzió  
 
Bulik és Bálok
A Latin Koktél 9. Szülinapi Bulija november 25-én!
2010-11-23 00:11
 

Most csütörtökön, azaz 2010. november 25-én ünnepli 9. szülinapját a New York Tánciskola saját bulija, a Latin Koktél! Már kilenc éve, hogy minden héten kinyílnak az ajtók, beáll a pult mögé a DJ., és a legjobb latin slágerekre lehet ropni este nyolctól éjfélig, pihentetésnek pedig egy-egy keringő vagy tangó is felcsendül. Itt bárki szabadon táncolhat bárkivel, nincs kötött koreográfia, csak egy dolog számít: élvezni a táncot.

Csütörtökön a New York két tanára, Kelemen Erika - Kovács László lép fel a Koktélban, őket ismerve nem merészség kijelenteni, hogy az új Latin-amerikai Show-jukkal fergeteges hangulatot varázsolnak majd a terembe.

A vacsorát az nap ne vigyétek túlzásba, mert idén három különböző ízben fogják elkészíteni az emeletes tortánkat, amelyből természetesen minden jelenlévő kap egy-egy szeletet!

Ünnepeljünk együtt a Katalinokkal! Minden kedves névnapost megajándékozunk egy ingyen belépővel az esti rendezvényre!

2010. november. Kilenc hosszú év, teli emlékekkel. Szeretnénk elvinni benneteket egy utazásra, mely egy ötlettel indult, felöleli ezt az elmúlt nyolc évet és megpróbál betekintést nyújtani abba, amit mi csak úgy hívunk: Latin Koktél.

2000-ben már a New York Tánciskolában "öregdiáknak" számító táncosok fejében felmerült a kérdés: hol használhatnánk mindazt, amit az órákon és edzéseken megtanultunk. Ott volt a New York Bál, de az évente csak egyszer került megrendezésre, s ez korántsem elégítette ki a táncosok igényeit. Egy igazi buli kellett, egy latin őrület, ahol pezseg az élet.

Pezseg az élet a Latin Koktélban


Minden kezdet nehéz. Nem volt ez másképp a Latin Koktél esetében sem. Hisz eleinte egy pici teremben a belvárosban, alig néhány ember ropta a parketten. A hangtechnikát egy lemezjátszó és két pici hangfal alkotta, fénytechnikáról akkor még nem is álmodhattunk. A hangulat így is remek volt, de Robi tudta, hogy ennél sokkal több van ebben az ötletben, csak valahogy elő kell csalogatni.

2001. november végén megannyi tervezés és készülődés után végre megrendezésre került az első igazi Latin Koktél. Ekkora készült el a jól ismert neontábla is, a hangtechnika is komolyabb szintre lépett. Vass Robi saját maga készítette el a fénytechnika több elemét is. A zenét Kovács Béla szolgáltatta, s a táncosok száma lassan nőni kezdett.

2002-ben egykori tánctanárunk Krekuska Ferenc
Elkezdődtek az oktatások, amit egykori tanárunk Krekuska Feri vállalt magára. A party kezdte levetkőzni szolid házibuli jellegét.

2002-től Feri helyét minden alkalommal más és más vette át. A Latin Koktél neves tánctanárainak sorát alkotta Dudás Tibor, Angyal András, Tóth Orsolya, Edgar Marcos, Markó Róbert, és Südi Iringó, hogy csak a legnagyobbakat említsük. S meg kell említeni A Bells, valamint Auth Csilla koncertjét is. Igen, ők is együtt buliztak velünk.

Vass Róbert a tánciskola vezetője is tanított


Teltek az évek, jöttek a születésnapi-, karácsonyi-, Valentin-napi-, vagy éppen farsangi bulik, amik mind-mind valami különlegességet rejtettek magukban. Ilyenkor plusz díszbe öltözött a terem, s meglepetések várták a táncosokat. Hosszú sorok kígyóztak a születésnapi torták előtt, karácsonykor Robi a karzatról dobálta a szaloncukrot és az emberek jelmezben táncolták végig az estét.

A 2008-as év ismét nagyon jelentős volt a Latin Koktél életében, hisz egy új korszak vette kezdetét. Egy igazi reformkor. A buli szakítva a hagyományokkal, péntekről szerdára költözött át. Robi és a tánciskola "öregdiákjai" ismét összedugták a fejüket, hogy valami még jobbat, még őrültebbet, még pergősebbet találjanak ki.


Buli közben...
A Latin Koktél egy névtelen házibuliból szépen lassan a város táncéletének egyik legjelentősebb bulijává nőtte ki magát. Őrizzük meg, hisz a miénk! Vigyázzunk rá, hogy még hosszú évekig legyen egy hely, ahol minden héten együtt bulizhatunk, ahol új barátokra találunk, ahol mindig van valakinek egy jó sztorija, ahol mindig tanul az ember valami újat.
Töltsük együtt a Latin Koktél tizedik születésnapját, aztán a tizenötödiket, aztán a huszadikat.
Csak rajtunk múlik!

Helyszín: Deák Diák Általános Iskola (Bp. VIII. ker., Köztársaság tér 4.)

Időpont: 2010. november 25. (csütörtök)

Kapunyitás: 20:00 óra

Tánctanítás kezdete: 21:00 óra

Belépő New York-os bérlettel: 600 Ft

Belépő külsősöknek: 900 Ft

További részletek (fotók, buli program) itt!

Mindenkit szeretettel várunk!

New York Tánciskola Csapata

 
Forrás: Kulifai Gergő
További információk: Latin Koktél


2008-as Latin Koktél plakát

Kovács László és Kelemen Erika 2007-es Latin Show-ja

Südi Iringó Country tanítás közben

Angyal András is parkettre lépett nálunk

2007-ben Hasznosi Kolos és Gál Szilvia Rumba tanítás közben

Még Michael Jackson is megfordult nálunk
 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com