Kevesebb tömeg az autó utasterében

Tetőcsomagtartó

A tetőcsomagtartó vásárlása előtt négy fő kérdést kell mérlegelnie. És szerencsére csak négy! Vessünk egy gyors pillantást az egyes kérdésekre, amelyeket fel kell tennie magának, mielőtt megbeszélnénk, hogy melyek az autó tetőcsomagtartók fő részei, és milyen tulajdonságokra kell figyelnie.

Az autó tetőcsomagtartó vásárlása előtt megfontolandó dolgok

Haladjunk a sorrendben úgy, hogy felteszünk magunknak néhány egyszerű kérdést, amelyek segítenek megérteni, hogy melyik autós tetőcsomagtartó a megfelelő számunkra.

Tetőcsomagtartó egy autóért
Az emberek általában azért vásárolnak autós tetőcsomagtartót, mert bizonyos tartóelemeket szeretnének ráhelyezni, például kerékpártartókat, kajaktartókat, csomagtartókat, …

Illik ez a tetőcsomagtartó az autómra?

Míg a legtöbb autó tetőcsomagtartó rendszer rendelkezik néhány moduláris elemmel, a járműve éve, márkája és modellje határozza meg a konkrét lehetőségeket, ezért mielőtt kutatna és vásárolna, győződjön meg róla, hogy ezek az adatok kéznél vannak. kéznél vannak, legyen szó akár kiskereskedőktől történő vásárlásról, akár online vásárlásról.

Mennyibe kerülhet az autó tetőcsomagtartója?

Az ár általában mindenki számára a legfontosabb tényező. Valójában attól függően, hogy milyen autótetőcsomagtartó modellt választ, a költség nem lesz kicsi, épp ellenkezőleg. Választhatja azonban a garantáltan használt lehetőség értékelését (nem fogja elhinni, de valóban nagyszerű ajánlatok vannak mind az interneten, mind számos kiskereskedőnél).

YouTube video
Milyen tetőcsomagtartót vegyek?

Mit akarok szállítani az autóm tetőcsomagtartóján?

Az emberek általában azért vásárolnak autó tetőcsomagtartót, mert valamilyen speciális rögzítést szeretnének rátenni: kerékpártartókat, kajaktartókat, rakodódobozokat stb. Vagy már van néhány tetőcsomagtartójuk. Abban az esetben, ha már rendelkezik olyan tartókkal, mint például a speciális rudak, tudja, hogy egyszerűbb és olcsóbb, ha ugyanazon a márkán belül marad, amikor autó tetőcsomagtartót és annak tetőcsomagtartó tartóit vásárolja.

Kerékpártartókat tovább tetőcsomagtartó
Kerékpártartókat telepítve tetőcsomagtartó

Míg egyes termékek számos kereszttartókkal kompatibilisek, másokhoz külön megvásárolható adapterek szükségesek, vagy egyes kereszttartókkal egyáltalán nem működnek. Gondolja át, hogy mit szeretne a tetőcsomagtartóval csinálni, és hogy egy adott márka a legmegfelelőbb-e a rá szerelni kívánt felszerelés típusához.

Mi befolyásolja leginkább az autó tetőcsomagtartójának kiválasztását?

Mindenkinek vannak személyes preferenciái, igaz? Lehet, hogy a kerek vagy szögletes kereszttartókat, az alsó rudakat és egy adott színt kedveli. A lényeg az, hogy még ha az esztétikát is figyelembe vesszük, akkor is figyeljünk a műszaki specifikációkra. Lássuk, melyek ezek.

Az autó tetőcsomagtartó fő részei

Tornyok / láb

A tetőcsomagtartó fő (és általában a legdrágább) része a torony / lábkészlet. Ezek viselik mindennek a súlyát a tetőn, és a jármű tetejének legstabilabb pontjaira vannak felszerelve. A tornyok általában zárórendszerrel rendelkeznek, hogy senki ne tudja eltávolítani a tetőcsomagtartót (sok toronyhoz külön megvásárolható zármag és kulcs is tartozik a további biztonság érdekében).

Adapterek az alkatrészek felszereléséhez

Maguk a tornyok általában meglehetősen általánosak. Ahhoz, hogy a tornyokat ténylegesen az autóra szerelje, szüksége lesz egy speciális, a járműhöz tartozó szerelőkészletre. Ezeket a gyártók úgy tervezték, hogy egy adott járműhöz vagy járműsorozathoz illeszkedjenek.

Az autós tetőcsomagtartók szerelőkészletei általában a következőkből állnak:

Csipeszek / bilincsek: Ez az a darab, amely a tornyot a tetővonalhoz, sínhez vagy más tetőfelszerelési rendszerekhez csatlakoztatja.

Alsó alátétek: a tető és a torony között elhelyezkedő gumialapok. Ezek biztosítják a stabilitást és megakadályozzák a jármű tetejének sérülését.

Keresztrudak

Általában két, a jármű tetejének szélességén átívelő rúd, amelyekre a tevékenység-specifikus állványokat szerelik fel; legyen szó síléctartóról, kerékpártartóról, rakodódobozról, kajaktartóról stb. A keresztrudak megtámasztják a tetőre szerelt összes felszerelés súlyát, és a súlyt a tornyokra/lábakra terhelik. A talpfák főbb típusai a következők.

Bizonyos esetekben az autó tetőcsomagtartói az úgynevezett “all-in-one csomagokkal” lesznek felszerelve.

Sőt, egyes gyártók integrált keresztrudakat + tetőcsomagtartókat gyártanak a tornyokhoz. Mindehhez speciális rögzítőkészletre van szükség. Ezek általában egyszerűen telepíthetők és nagyon tartósak, de néha korlátozottabb lehet a járműveknek a köre, amelyekre használhatók.

Általánosságban elmondható, hogy még mindig lehetnek kétségei az autós tetőcsomagtartókkal kapcsolatban, de mondjuk úgy, hogy miután figyelembe vette az ebben a cikkben elmondottakat, minden világos elképzelése megvan ahhoz, hogy folytassa a vásárlást.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: