Autó légterelő alapjai

A légterelőket, más néven szélterelőket, esővédőket vagy szélvédőket úgy tervezték és úgy tervezték, hogy a levegőt a járműtől elirányítsák, hogy a vezetés során a dolgok csendesek és szépek maradjanak. A szélterelőknek azonban ennél is több más okos felhasználási módja is van. 

Olvasson tovább az alábbiakban, hogy többet megtudjon a légterelőkről. 

Mik azok a légterelők?

A légterelők az autó külső felületére, jellemzően az ablakcsatornába vagy az ablak tetejére rögzített műanyag panelek. Ahogy a nevük is mutatja, a légterelők www.withcar.hu a szelet a járműtől távolabbra terelik. 

Az ablakterelők műanyagból készülnek, és rendkívül aerodinamikus formába öntötték őket, hogy a levegő eltérüljön az autótól. Ezeket a paneleket leggyakrabban oldalablak-szélterelőként használják, bár számos modellhez vásárolhat szárnyszélterelőket és motorháztető-szélterelőket is. 

Hogyan működnek a légterelők?

Az oldalsó légterelők úgy működnek, hogy a levegő áramlását a járműtől távolabbra terelik. A szélterelők aerodinamikai akadályt képeznek az autó és a levegő között. Abban a pillanatban, amikor a szél érintkezik a szélterelővel, az aerodinamikai forma arra kényszeríti a levegőt, hogy a jármű körül áramoljon, ne pedig közvetlenül rá. 

A légterelők fő típusai

Az autó légterelőknek két fő típusa van, ezek a felragasztható és a csatornába épített szélterelők:

Csatornán belüli szélterelők 

A csatornába épített légterelők a leggyakoribb és legnépszerűbb szélterelő típus, amelyet manapság talál és használhat. Ezek a légterelők szorosan illeszkednek a jármű ablakcsatornájába. Nem kell speciális szerszámokat sem használnia csak a felszerelésükhöz.

Vannak olyan esetek, amikor klipszeket lehet használni ezen terelőelemek rögzítésére. Erre azonban csak akkor van szükség, ha az ablakcsatorna túl széles ahhoz, hogy a légterelők ne tudjanak szorosan illeszkedni. Könnyen, percek alatt felszerelheti őket, és ugyanilyen könnyen és gyorsan eltávolíthatja őket. 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=9_ps2m0UbW0

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: